U bent hier: Home  »  Otium Business Center

Het Otium Business Center

Meer dan honderdtien jaar is Villa Otium één van de toonaangevende panden op de Utrechtse Heuvelrug. Als de villa zou kunnen praten, dan valt er veel te verhalen. Vandaar eerst de geschiedenis om gelijk door te pakken naar het heden, het Otium Business Center.

De geschiedenis

Villa Otium, van waaruit het Otium Business Center opereert, draagt sinds de bouw in 1906 de naam ‘Otium’. Villa Otium is een ontwerp van de Amsterdamse architect D. van Oort Hzn. De opdracht voor de bouw kwam van hoogleraar C.A. Lamping. Aannemer Meerdink kreeg de opdracht tot bouw voor het bedrag van € 7.780,--.  De naam 'Otium' betekent vrede of rust en is tevens een afleiding van de Latijnse uitdrukking: 'Otium in dignitate' (rust met waardigheid). Deze uitdrukking wordt gebruikt voor gepensioneerde hoogleraren.

veranderhuis oud

Villa Otium is gebouwd op de hoek van de IJskelderlaan en de Dorpstraat. In de jaren 30 was Villa Otium, de ambtswoning van de burgemeester van Doorn, de heer Van Der Hoop van Slochteren.

frater huishoudsters

In 1968 heeft de toenmalige eigenaar, H.A. Meyerink de Villa Otium verkocht aan de St. Gregorius stichting om er een dozijn fraters te huisvesten.

tehuur

De fraters hadden echter wel een huishoudster nodig en plaatste deze advertentie.

Van 1985 tot en met 1989 'verstoorde' DOOR Training & Coaching met haar eerste trainingscentrum de ‘rust’. Bouwbedrijf Heijmans, BouwCenter, Bouwfonds, Business Lease, Centraal Beheer, Content Beheer, Ernst & Young, IBM, Mercedes Benz, Ordina, Rabobank waren geregelde deelnemers aan de DOOR-praktijktrainingen.

Carberry Catering, de huiscateraar van DOOR® nam Villa Otium in 1990 over om ingrijpende veranderingen door te voeren: de zolder kreeg een plat dak waardoor een extra etage ontstond. Op de begane grond werd eerst een restaurant geopend. Later schakelde Carberry over op  tot het verhuren aan kamers aan onder andere het selectiebureau GITP.

Eind 2005 maakte DOOR Training & Coaching de cirkel rond door het pand terug te kopen en naar het idee van Bart van Luijk het Veranderhuis ervan te maken. Sinds 1998 was de ‘Veranderhuis-formule’ in twee andere panden op de Heuvelrug uitgetest.

In 2018, na twintig jaar Veranderhuis is besloten tot weer een verandering.

Het Otium Business Center

Als je nu op de IJskelderlaan voor de deur van Villa Otium staat, zie je een fraaie, maar ook een traditionele villa. Eenmaal binnen, verandert er met het klassieke majestueuze houten trappenhuis, maar weinig. Ook alle deuren zijn van dezelfde vorige-eeuw-stijl. Maar dat verandert zodra je een deur opent. Als deze niet op slot zit, stap je in de wereld van een stad. Elke office in Villa Otium speelt een eigen unieke rol in dit entrepreneursbolwerk. Elke office is anders. Elke office ademt de sfeer van een wereldstad uit.  Villa Otium draagt in alles uit dat ondernemen met entrepreneurs leuk is. Hoe leuk? Heel leuk!

Otium rondleiding

In het Otium Business Center is het een genot om relaties te ontvangen en hen vanaf de deurmat tot en met het dakterras een rondleiding te geven. Het gesprek dat je daarna met jouw relaties hebt, gebeurt dan in een geheel andere, maar vooral positief creatieve sfeer. 

Als je door de openbare ruimte loopt, vertel dan het verhaal van Villa Otium:
‘Welkom in Villa Otium, een van de mooiste panden op de Utrechtse Heuvelrug. Ooit in 1906
gebouwd voor € 7.780. Eerst een woonhuis, toen een burgermeesterwoning en later een fraterhuis. De laatste 12 jaar, voor de verandering naar het Otium Business Center, heeft het naam en faam
verworven als ‘het Veranderhuis’. De openbare ruimte stamt nog uit die ‘Veranderperiode’. In een
aantal kamers is ‘de lucht’ van het veranderen blijven hangen.
Je staat nu in de ontvangsthal met ingelijst de entrepreneurs die in Villa Otium gevestigd zijn. Let op
de rode loper, die vanaf de voordeur doorloopt tot in ‘Office Parijs’ op de 2e etage.
In het trappenhuis hangen aan de ene kant muziekinstrumenten. Waarom? Als je jouw organisatie
verandert, ontstaat succes. Met muziek vier je het best successen!
Aan de andere muren in het trappenhuis zie je maskers. Het leven is namelijk één grote maskerade.
Mensen doen zich vaak anders voor. De boodschap is: Veranderen begint bij jezelf, hang je masker en
jouw harnas aan de muur. Toon wie je bent. Verfrommel jezelf niet. Zie hoe verfomfaait Zwarte
Piet overkomt.
Op de begane grond zet het toilet je met twee benen in de Hollandse klei. Als jij de wereld wilt veroveren, maak gebruik van de Hollandse kracht. Ga niet op klompen door de
porseleinkast. Zeg het in het buitenland met bloemen. Of met kaas. Of met jenever. Of met Cruijff.
Op de 1 e etage zijn twee toiletten.
De één slaat op de Brexit, want op een toilet sluit je je af van de rest van de wereld. Om contact met
de wereld te houden, benut geen smartphone, maar een oude Engelse telefooncel.

Het toilet achter de 'Zwarte Piet' is bestemd voor dames op chique. Met mooier makende spiegels en persoonlijke
handdoeken.
In Parijs, op de 2e etage eindigt de rode loper. Office 'Parijs' is in Villa Otium één van de weinige offices met
inkijkmogelijkheden en met zicht op het kunstwerk ‘Change is fun!’
Koffie? Kom mee dan verras ik je graag met Vlaamse koffie en met de inrichting van mijn office!’
Noot: Buiten in de tuin komt de pleisterplaats om het hele jaar door gasten te ontvangen

Je eigen Office in het Otium Business Center

Villa Otium telt veertien ‘Offices’ met wereldse steden als vertrekpunt. Offices waarmee jij je als entrepreneur in jouw wereld onderscheidt. Waarin jij graag gasten ontvangt. Villa Otium  is het Nieuwe Kantoor in een creatieve, inspirerende en wereldse omgeving. Met een unieke ondernemende mensgerichte ROI-service.

R.O.I.

Als je wilt, verdien jij jouw (huur) investeringen terug: R.O.I. (Return On Investment). Als jij dit wilt, krijg je ideeën aangereikt en doe jij zoveel inspiratie op, dat jouw klanten langer klant blijven. Dat klanten met jou meegroeien. Dat jij meer nieuwe klanten wint. Geniet van de Villa Otium interactie met de andere Otium-entrepreneurs. Geniet elke maand van het elkaar als entrepreneur spiegelen en stimuleren. Verras elke gast die jij alle uithoeken van Villa Otium laat zien. Geniet de klanten die positief over jouw rond praten.                                                  

Het aanbod

Je kiest in Villa Otium één van de veertien inspirerende wereld stedelijke omgevingen (offices) met een grootte van 11 tot 50m2. Plafond, vloer en wanden zijn in principe klaar. Je hebt de vrijheid om voor eigen kosten, jouw office zelf verder aan te kleden; in te richten. De investering (huur) die je elke maand doet, is op basis van één jaar, inclusief, energie, gas, licht, riool en water. Bijkomende kosten zijn er voor service en onderhoud. Voor de maandelijkse ROI-sessies ‘M2M de wereld in’ en voor de koffie & thee betaal je niets extra.

Afbouw- en inrichtingspakketten

Tegen eenmalige kosten is een ‘afbouwpakket’ beschikbaar dat bestaat uit het strak opleveren van jouw wereldse office met wit gesausde wanden. Zonder kosten krijg je, als je dit wilt een inrichtingsadvies passend bij het themakantoor naar keuze.
'Onderneem vanaf nu anders. Verdien je Otium-investering met winst terug.'

Otium Business Center
IJskelderlaan 1
3941 HS Doorn
Provincie Utrecht
Nederland

Stel direct jouw vraag

Vul jouw gegevens in en binnen 24 uur wordt contact met je opgenomen

“Onderscheid je in de markt, ontdek de wereld en kies voor de inspirerende en uitdagende service van het Otium Business Center!”

Copyright Otium Business Center 2015 - 2018 Disclaimer
U kunt ons bereiken op:
+31 (0)343 49 94 25
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten